У США зіпсували 15 мільйонів доз вакцин Johnson&Johnson – 24 Новини

У США зіпсували 15 мільйонів доз вакцин Johnson&Johnson

Очікувалося, що з квітня вакцина Johnson&Johnson буде нарощувати свої потужності на заводі в Балтіморі, але тепер це ставиться під сумнів.

Фармацевтична компанія Johnson&Johnson вилучила партію з 15 мільйонів доз зіпсованих вакцин, компоненти якої змішали з вакциною AstraZeneca. Про це повідомляє APnews з посиланням на 20Minutos.

Груба помилка сталася в кінці лютого на заводі Emergent BioSolutions в Балтіморі, США, який виробляє відразу 2 вакцини від коронавірусу – Johnson&Johnson і AstraZeneca. Ця “випадкова” похибка знищила 15 мільйонів доз, тому регулювальний орган США змушено відклали виробництво. Ця відстрочка не впливає на попередні дози, оскільки вони були зроблені в Нідерландах.

На цю мить невідомо хто саме і навіщо зіпсував вакцину Johnson&Johnson компонентами з AstraZeneca, але федеральні чиновники не виключають людський фактор.

Паралельно американська компанія вирішила посилити заходи безпеки та провести перевірку на Emergent BioSolutions, щоб в майбутньому уникнути проблем з якістю виробництва.

Очікувалося, що з квітня вакцина Johnson & Johnson стане нарощувати свої потужності на заводі в Балтіморі, але тепер це ставиться під сумнів.


ВІД MY.UA


ВІД LUCKYADS


ВІД OBLIVKI

Від Smi.biz


You may also like...

Мы в соц. сетях