У ВООЗ назвали найбільш вірогідну причину виникнення пандемії коронавірусу – 24 Новини

У ВООЗ назвали найбільш вірогідну причину виникнення пандемії коронавірусу

Експерти зійшлися на думці, що вірус міг передатися людині від тварин

У ВООЗ назвали найбільш вірогідну версію поширення COVID-19 серед людей – це передача вірусу через кажанів. Про це повідомив член міжнародної групи експертів Всесвітньої організації охорони здоров’я, доктор Пітер Дашак в інтерв’ю The New York Times.

Експерт наголосив, що коронавірус міг почати поширюватися з півдня Китаю чи з Південно-Східної Азії. Після цього від кажанів інфекція могла потрапити на ферму диких тварин.  

За словами Дашака, кажани могли також заразити одного зі співробітників таких ферм або їх мешканців (тхорів, борсуків, єнотоподібних собак тощо). Експерт додав, що цю версію підтримали китайські дослідники та учасники місії ВООЗ.

Однак, під час розслідування експерти ВООЗ не змогли ознайомитися з особистими справами деяких пацієнтів, адже в Китаї медкарти конфіденційні.

“Ми хотіли зустрітися з деякими пацієнтами. Вони не хотіли зустрічатися, тому їх не примушували брати участь у зустрічі з нами”, – зазначив Пітер Дашак.

Нагадаємо, кілька днів тому, 12 лютого, голова ВООЗ Тедрос Аданом Гебреісу заявив журналістам, що організація не відкидає жодної гіпотези щодо походження COVID-19. Однак, офіційний звіт місії міжнародних експертів в Китаї, яка розслідує походження вірусу, буде опубліковано наступного тижня. 


ВІД MY.UA


ВІД LUCKYADS


ВІД OBLIVKI

Від Smi.biz


You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Мы в соц. сетях