В Азії вчені знайшли новий вид “вибухових” мурах – 24 Новини

В Азії вчені знайшли новий вид “вибухових” мурах

Їхня назва Colobopsis explodens

У Південно-східній Азії вчені виявили 15 різних видів “вибухових” мурах, включаючи один раніше невідомий науці.  Про це повідомляє Planet Today.

Як зазначається, відкриття зробили учені із Австралії і Брунею під час дослідницьких робіт на третьому у світі за величиною острові Борнео.

Новий вид мурах отримав назву Colobopsis explodens. Він має декілька характерних особливостей, серед яких здатність “вибухати”. М’язи черевця цих представників скорочуються, а це призводить до розриву тіла, внаслідок чого відбувається розбризкування отрути. Однак, таке явище спостерігається лише у разі настання небезпеки.

Окрім цього, деякі представники Colobopsis explodens можуть мати голову, яка перевищує розміри всього тіла. Завдяки цьому вони здатні закривати прохід до мурашнику і не підпускають хижаків до своєї оселі.

Наразі дослідники і далі хочуть продовжити дослідження “вибухових” мурах, оскільки їх цікавить поведінка, будова тіла та особливості життєдіяльності знайдених представників.

Раніше повідомлялося, що біля берегів Мексики виявили новий вид китів. Такі представники можуть подавати унікальний звуковий сигнал.


ВІД MY.UA


ВІД LUCKYADS


ВІД OBLIVKI

Від Smi.biz


You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Мы в соц. сетях