В Ірані знайшли “тріумфальну арку” завойовника Вавилона. Фото – 24 Новини

В Ірані знайшли “тріумфальну арку” завойовника Вавилона. Фото

Ворота були прикрашені кольоровими цеглинами із зображеннями міфічних крилатих тварин

В Ірані на околицях міста Персеполіс археологи відшукали монументальні ворота “Пардис Парсі” з кольоровими цеглинами, на яких зображені фрагменти міфічних крилатих тварин. Про це повідомляє Sedayemiras.

За даними дослідників, ворота були зведені на честь завоювання Вавилона після 539 року до нашої ери військом Кира Великого.

Будова має вигляд прямокутної будівлі з розмірами кожного боку приблизно 40 метрів по осі північ-південь і 30 метрів по осі схід-захід. Товщина стін становила приблизно 10-12 метрів. Комунікаційну вісь воріт знайшли в 360 метрах на південь від них, де знаходиться палац розміром 55 на 60 метрів.

Археологи зайшли ворота перського царя Кира Великого, побудовані в VI столітті до нашої ери Археологи зайшли ворота перського царя Кира Великого, побудовані в VI столітті до нашої ери Фото: sedayemiras.ir Археологи зайшли ворота перського царя Кира Великого, побудовані в VI столітті до нашої ери Археологи зайшли ворота перського царя Кира Великого, побудовані в VI столітті до нашої ери Археологи зайшли ворота перського царя Кира Великого, побудовані в VI столітті до нашої ери Фото: sedayemiras.ir Археологи зайшли ворота перського царя Кира Великого, побудовані в VI столітті до нашої ери Археологи зайшли ворота перського царя Кира Великого, побудовані в VI столітті до нашої ери Археологи зайшли ворота перського царя Кира Великого, побудовані в VI столітті до нашої ери Фото: sedayemiras.ir Археологи зайшли ворота перського царя Кира Великого, побудовані в VI столітті до нашої ери

Зазначається, що територія між воротами цегляного кургану і нещодавно виявленого палацу була покрита кампусами. Наразі вони є частиною водопровідних споруд кампусу на цьому місці. Це свідчить про існування системи водопостачання в цій області.

Також дослідники встановили, що зовнішній корпус і коридор воріт частині міста Парсех були прикрашені кольоровою глазурованою цеглою.

“Нижні частини і цоколь стін були прикрашені зображеннями лотоса, а фасад – різними кольоровими панно з зображеннями міфічних тварин і символами вірувань стародавніх іранців, еламітів та месопотамців”, – повідомив іранський археолог Алірези Аскарі-Чаруді.

Однак, після ахеменідського періоду будівля перетворилася на насип із землі. Наразі тутешні жителі називають її цегельним пагорбом.

Нагадаємо, нещодавно на археологічній ділянці Шихан в Асуані на півдні Єгипту дослідники знайшли залишки римського форту, в тому числі церкву ранньої коптської епохи і залишки храму періоду Птолемея.


ВІД MY.UA


ВІД LUCKYADS


ВІД OBLIVKI

Від Smi.biz


You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Мы в соц. сетях