В Євросоюзі запроваджують додаткові вимоги до мандрівників із третіх країн – 24 Новини

В Євросоюзі запроваджують додаткові вимоги до мандрівників із третіх країн

Держави-члени ЄС вимагатимуть при в’їзді негативний результат тесту на коронавірус, зроблений не раніше, ніж за 72 години до вильоту, крім того, мандрівника можуть відправити на самоізоляцію, а також відстежувати його контакти

25 січня Єврокомісія запропонувала країнам Євросоюзу запровадити додаткові заходи для забезпечення безпечного в’їзду для громадян з так званих третіх країн, які не входять до європйського блоку. Про це повідомляє прес-служба Єврокомісії.

Зокрема, нові вимоги стосуються тих мандрівників, які їдуть до ЄС з важливих причин, громадян і постійних жителів ЄС, членів їхніх сімей, а також тих, хто подорожує з країн, для яких було знято обмеження на несуттєві поїздки.

Зокрема, держави-члени ЄС повинні вимагати від цих категорій приїжджих:

  • пройти перед вильотом ПЛР-тест на COVID-19 і надати докази такого негативного тесту.
  • Тестування необхідно здати не раніше ніж за 72 години до вильоту.
  • Громадяни, жителі ЄС та члени їхніх сімей повинні мати можливість пройти тест після прибуття.
  • Обов’язкове тестування може поєднуватися з вимогою самоізоляції, карантину і відстеження контактів, а також з додатковим тестуванням, яке необхідне на період до 14 днів.
  • Держава-член європейського блоку має пред’являти ті ж вимоги до своїх громадян при виїзді з іншої країни, яка не входить до ЄС.

Винятки можуть бути зроблені для деяких категорій основних мандрівників, якщо такі вимоги перешкоджатимуть самій меті поїздки. Зокрема, транспортні та транскордонні працівники повинні бути звільнені від вимоги надавати негативний результат ПЛР-тесту. Після приїзду їх можуть попросити представити негативний експрес-тест на антигени. Також існують особливі правила для екіпажу.

Що стосується поїздок з країн, де була виявлена мутація вірусу, що викликає стурбованість, держави-члени ЄС повинні систематично вводити заходи безпеки, такі як самоізоляція, карантин і відстеження контактів на термін до 14 років днів.

Крім того, європейські країни повинні вимагати від тих, хто в’їжджає до ЄС, подавати форму пошуку пасажирів відповідно до вимог захисту даних, які застосовуються. Для цієї мети слід розробити загальну європейську форму пошуку пасажирів.

При розгляді питання про зняття обмежень на несуттєві поїздки до ЄС з країни, що не входить до блоку, Єврорада повинна враховувати частоту повідомлення про випадки зараження, частоту тестування, частоту позитивних результатів тесту, а також частоту заражень мутаціями, які викликають стурбованість.

Зокрема, до уваги повинні братися:

  • 14-денний кумулятивний показник реєстрації випадків COVID-19: Загальна кількість нових зареєстрованих хворих на 100 тис. населення за попередні 14 днів на регіональному рівні не повинна перевищувати 25;
  • Рівень тестування – тобто кількість тестів на 100 тис. осіб, проведених за попередні сім днів, має бути більшою за 300;
  • Рівень позитивних тестів на COVID-19 серед усіх, проведених у попередні сім днів, не повинен бути більшим за 4%;
  • З’ясувати характер вірусу, присутнього в країні, зокрема, чи були виявлені штами коронавірусу, які викликають стурбованість.

Нагадаємо, що того ж самого дня Єврокомісія ввела темно-червону епідеміологічну зону і посилила правила перетину кордонів всередині Євросоюзу.

Зазначимо, що внаслідок пандемії коронавірусу дотепер у ЄС померли понад 435 тис.осіб і понад 2 мільйони – по всьому світу.


ВІД MY.UA


ВІД LUCKYADS


ВІД OBLIVKI

Від Smi.biz


You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Мы в соц. сетях