Вибухнула як наднова: У Чумацькому Шляху знайшли залишки гігантської зірки – 24 Новини

Вибухнула як наднова: У Чумацькому Шляху знайшли залишки гігантської зірки

Вона має назву Стрілець А Схід

Група міжнародних астрономів виявила у центрі галактики Чумацький Шлях залишки наднової зорі Стрілець А Схід. Про це повідомляє пресслужба Національного управління США з аеронавтики та дослідження космосу (NASA).

“Можливо, астрономи знайшли перший приклад у нашій галактиці незвичного виду вибуху зірки. Це відкриття, зроблене за допомогою рентгенівської обсерваторії Чандри NASA, додає розуміння того, як деякі зірки руйнують і засівають Всесвіт елементами, критичними для життя на Землі”, – йдеться в повідомленні.

При цьому додається, що астрономи змогли підтвердити три залишки наднової зірки типу Ia та двох інших, вік яких менше 2000 років, що відповідає віку.

Як зазначається, вченим вдалося спостерігати за вибухами білих карликів. Вони є одним із найважливіших джерел заліза, нікелю та хрому у Всесвіті. Ці елементи, на думку вчених, можна створити лише в ядерній печі зірок або під час їхнього вибуху.

Окрім цього, дослідники використовують ці “наднові типу Ia”, оскільки більшість з них світять з однаковою яскравістю, незалежно від того, де знаходяться.

“Цей результат показує нам різноманітність типів і причин вибухів білих карликів, а також різні способи їх створення цих важливих елементів”, – повідомила співавторка дослідження Шинг-Чи Леунг.

Також це відкриття допомагає пізнати кількість варіацій вибухів білих карликів.

“Хоча ми знайшли наднові типу Iax в інших галактиках, дотепер ми не виявили доказів наявності такої в Чумацькому шляху”, – пояснив Пінг Чжоу з Нанкінського університету в Китаї, який керував новим дослідженням.

Імовірно, що частина карликового вибуху залишилася позаду і не була вивчена науковцями.

Раніше повідомлялося, що космічний телескоп Hubble сфотографував унікальну галактику у сузір’ї Голуба. На світлині за допомогою виділення кольором видно розташування молодих гарячих зірок у галактиці.


ВІД MY.UA


ВІД LUCKYADS


ВІД OBLIVKI

Від Smi.biz


You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Мы в соц. сетях