“Яма стала ще глибшою”: У США заявили про погіршення відносин з Росією – 24 Новини

“Яма стала ще глибшою”: У США заявили про погіршення відносин з Росією

Причиною цього стали події в Білорусі та конфлікт з Олексієм Навальним

Посол США у РФ Джон Салліван попередив про погіршення відносин між Америкою і Росією через втручання у події в Білорусі та справу опозиціонера Олексія Навального. Про це йдеться в інтерв’ю дипломата виданню “Настоящее время”.

Зазначається, що попередник Саллівана під час зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним та головою МЗС РФ Сергієм Лавровим говорив про необхідність покращення відносин між країнами. Однак, за словами посла, “з 2017-го ця яма стала ще глибшою”.

“У цих відносинах з’явилися нові проблеми… Ідеться про справу опозиціонера Олексія Навального, чи про втручання у вибори, чи про ситуацію в Білорусі – це постійні проблеми, яких так і не вирішили. Тож ситуація не покращала”, – наголосив він.

Нагадаємо, відносини між Росією та США ускладнилися також після окупації Криму. У відповідь на це Вашингтон запровадив санкції проти фізичних та юридичних осіб, причетних до російської агресії проти України, та періодично їх розширював. 

Нагадаємо, кілька місяців тому Міністерство торгівлі США ввело санкції проти кількох російських науково-дослідних інститутів. Ці установи пов’язані з російською програмою розробки та випробування хімічної зброї, а також із програмою створення біологічної зброї.

У Москві звернулися до США з вимогою пояснити такий крок та додали, що на сьогодні Америка – єдиний володар істотних запасів бойових отруйних речовин.


ВІД MY.UA


ВІД LUCKYADS


ВІД OBLIVKI

Від Smi.biz


You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Мы в соц. сетях