Єгипет хоче отримати компенсацію в 1 млрд доларів через блокування Суецького каналу – 24 Новини

Єгипет хоче отримати компенсацію в 1 млрд доларів через блокування Суецького каналу

розмір компенсації визначений виходячи з втрат доходу каналу за час призупинення його роботи

Влада Єгипту очікують отримати компенсацію в розмірі понад 1 млрд доларів за блокування Суецького каналу контейнеровозом Ever Given. Влада сподівається, що угода про компенсації буде досягнута найближчими днями. Про це заявив голова Управління Суецького каналу (SCA) Усама Рабі, повідомляє CNBC.

За його совами, розмір компенсації визначений виходячи з втрат доходу каналу за час призупинення його роботи, вартості обладнання та машин, які використовувалися для зняття судна з мілини, та оплати роботи 800 рятувальників.

Рабі підкреслив, що судно Ever Given вдалося зняти з мілини без яких-небудь серйозних пошкоджень або втрат, хоча “корабель міг бути втрачений”.

Голова Управління каналу сподівається, що угода про компенсації може бути досягнуто “через два або три дні”. Інакше Єгипет може утримувати судно Ever Given у Великому Гіркому озері на північ від Суецького каналу, де вона наразі проходить технічне обслуговування.

“Ми могли б домовитися про певної компенсації, або справа дійде до суду”, – заявив він.

Нагадаємо, вранці у вівторок, 24 березня, вантажний контейнеровоз Ever Given сів на мілину в Суецькому каналі в Єгипті, через що утворилися затори з морських суден.

28 березня, стало відомо, що контейнеровоз Ever Given, який сів на мілину і заблокував Суецький канал, вдалося зрушити з місця. Повідомлялося, що буксирам вдалося домогтися невеликого прогресу у зміщенні контейнеровоза, при цьому в носовій частині Ever Given стався якийсь рух.


ВІД MY.UA


ВІД LUCKYADS


ВІД OBLIVKI

Від Smi.biz


You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Мы в соц. сетях