ЄС і ВООЗ ініціювали програму вакцинації для країн Східного партнерства на 40 млн євро – 24 Новини

ЄС і ВООЗ ініціювали програму вакцинації для країн Східного партнерства на 40 млн євро

Доромогу отримають 6 країн, серед яких і Україна

Європейський Союз та ВООЗ започаткували програму для допомоги країнам Східного партнерства у підготовці та проведенні вакцинації. Про це повідомила пресслужба Єврокомісії.

Зазначається, що програма призначена для Азербайджану, Білорусі, Вірменії, Грузії, Молдови та України, а її вартість становить 40 мільйонів євро.

Метою програми є допомога державам у прийнятті препаратів та забезпечення їх зберігання. Зокрема, йдеться про вакцини, які будуть отримані в рамках механізму COVAX та передачі препаратів партнерам від країн-членів ЄС.

Передбачається, що таким чином буде надана підтримка у створенні ланок постачання вакцини, інформування про її якості та безпечне застосування, а також у тренуванні медиків, розробці графіків вакцинації тощо.

“Ця нова, спільна з ВООЗ програма є свідченням готовності ЄС підтримати наших східних партнерів у боротьбі з кризою у сфері здоров’я. Вона започаткована на додаток до допомоги на суму в 1 мільярд євро, яку ЄС дотепер надав для допомоги у протистоянні пандемії та для довгострокової підтримки зусиль із соціально-економічного відновлення регіону”, – висловився єврокомісар із питань сусідства і розширення Олівер Варгеї.

Раніше повідомлялося, що Центр громадського здоров’я спільно з бюро ВООЗ в Україні проведуть навчання в рамках “першої хвилі” вакцинації проти коронавірусної хвороби COVID-19. Очікувалося, що в семінарах візьмуть участь 60 українських фахівців.


ВІД MY.UA


ВІД LUCKYADS


ВІД OBLIVKI

Від Smi.biz


You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Мы в соц. сетях