За поширення підробленої вакцини від Covid-19 в Китаї заарештовано 80 осіб – 24 Новини

За поширення підробленої вакцини від Covid-19 в Китаї заарештовано 80 осіб

Також конфісковано понад 3 тис. доз препарату

Китайська поліція заарештувала понад 80 осіб і конфіскувала понад 3 тис. доз препарату, який видавався зловмисниками за вакцину від коронавірусу. Також повністю були ліквідовані підпільні пункти випуску підроблених препаратів і ланцюжки їх збуту, повідомило агентство “Сіньхуа”.

В ході слідства було встановлено, що з вересня 2020 року група осіб підробляла вакцину від Covid-19, заповнюючи шприци звичайним фізіологічним розчином, і продавала її за завищеними цінами. 

Ця справа була розкрита в рамках нещодавно розпочатої спеціальної кампанії по боротьбі з різними правопорушеннями, пов’язаними з вакцинами, включаючи незаконне виготовлення і продаж підроблених вакцин, незаконну підприємницьку діяльність, контрабанду вакцин, незаконні медичні практики при проведенні вакцинації, а також шахрайство під приводом вакцинації. 

“Вакцини, наповнені фізіологічним розчином, напевно не матимуть ніякого ефекту, але і не викличуть проблем зі здоров’ям, тому очевидно, що підозрювані хотіли грошей, а не завдавали шкоди людям”, – зазначив співробітник Шанхайського центру з контролю і профілактики захворювань Тао Ліна, повідомляє Global Times.

Передбачається, що продавці фальсифікату, користуючись дефіцитом вакцин у світі, мали намір відправити його і за кордон.


ВІД MY.UA


ВІД LUCKYADS


ВІД OBLIVKI

Від Smi.biz


You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Мы в соц. сетях