Ілон Маск торгується зі студентом щодо видалення бота, який відстежує його приватний літак – 24 Новини

Ілон Маск торгується зі студентом щодо видалення бота, який відстежує його приватний літак

“Мені не подобається перспектива бути застреленим психом”, – зазначив гендиректор SpaceX і Tesla.

У твіттері є бот, який стежить за переміщеннями джета засновника Tesla та SpaceX Ілона Маска. Мільярдер запропонував $5 тисяч за закриття облікового запису, але його власник попросив в 10 разів більше, а потім і зовсім передумав.

Про це стало відомо порталу Protocol.

Всього 19-річний програміст Джек Суїні створив 15 різних ботів, ElonJet – лише один з них. Програма використовує відкриті дані про польоти з системи ADS-B Exchange. Зазначається, що вона не фільтрує польотну інформацію, як це робить Федеральне управління цивільної авіації США та інші джерела, тому видалити з бази відстеження літак не можна.

На бот ElonJet підписано понад 120 тис. користувачів. Сам Маск побачив його ще восени та попросив студента видалити цей твіттер-аккаунт, оскільки йому не подобається “ідея бути застреленим психом”. Натомість бізнесмен запропонував студенту $5000 – Суїні ця сума не влаштувала, і він запросив $50 тисяч або одну Tesla Model 3.

Бот, що відстежує переміщення джета Ілона Маска /  @ElonJet

Минулого тижня студент передумав та запросив замість грошей стажування в одній з компаній Маска. Підприємець це повідомлення поки не відкривав.

“Я думаю, що він поки у відпустці на Гаваях, перевірте ElonJet”, – говорить Суїні.


ВІД MY.UA


ВІД LUCKYADS


ВІД OBLIVKI

Від Smi.biz


You may also like...

Мы в соц. сетях