Чи потрібно балансувати колеса при кожній сезонній заміні? – 24 Новини

Чи потрібно балансувати колеса при кожній сезонній заміні?

Деякі автомобілісти не знають, чи потрібно балансувати колеса при кожній сезонній заміні. Таке питання виникає тільки у тих водіїв, які мають літню і зимову гуму. Сьогодні ми розповімо, в яких випадках потрібно балансувати колеса при кожній сезонній заміні шин.

Зазвичай радять балансувати колеса при пробігу від 10-15 тис. км. Якщо ви за сезон проїжджаєте менше, то балансувати не слід, крім випадків, про які ми розповімо нижче.

Досвідчені водії рекомендують стежити за поведінкою автомобіля. Якщо биття рульового колеса немає, то і балансування не потрібно. Биття задніх коліс відчувається менше, але сильний дисбаланс ви повинні відчути. Правда, недосвідчені водії можуть не звернути на це увагу.

Балансування необхідно якщо після останнього балансування автомобіль потрапляв на великій швидкості в глибоку яму. У цьому випадку фахівці рекомендують звернутися за відповідною послугою на сервіс.

Крім того, балансування потрібно, якщо у вашої машини немає антиблокувальної системи гальм, а ви на асфальті часто гальмуєте «на юз».

Також слід обов’язково звернутися на сервіс, якщо в минулому сезоні ви помітили вібрацію, але відклали балансування на майбутнє.


ВІД MY.UA


ВІД LUCKYADS


ВІД OBLIVKI

Від Smi.biz


You may also like...

Мы в соц. сетях