Google вніс борщ в рейтинг «традиційних російських страв» – 24 Новини

Google вніс борщ в рейтинг «традиційних російських страв»

Творці проекту Google Arts&Culture опублікували рейтинг з десяти традиційних російських страв, які увійшли в історію. Примітно, що в список потрапив також борщ …

У ТОП-10 традиційних російських страв від Google Arts&Culture потрапили гречана каша, сирники, пельмені, салат Олів’є, вінегрет і інші блюда. П’ятий рядок списку зайняв борщ.

«Історія борщу йде в глибину століть, але в XX столітті цей простий і ситний суп став основною стравою в меню кафе від Хабаровська до Бреста», – вказали в описі страви автори рейтингу в проекті Google Arts&Culture.

Варто відзначити, що в Google повідомили про існування безлічі варіантів борщу, а сама назва страви, на думку укладачів, є «збірною назвою різних супів з кислим присмаком».

Google вніс борщ в рейтинг «традиційних російських страв»

Додамо, що український борщ, який визнаний «перлиною» української кухні, раніше потрапив до переліку 20 найсмачніших супів в світі за версією американського телеканалу CNN. Жінка з Житомирської області, України, Ольга Габро прославила смачний і наваристий борщ в США.

Борщ входить до національних кухонь України, Росії, Білорусі, Румунії, Молдови, Литви та Польщі. В основному цей густий овочевий суп готують на основі червоного буряка, свіжого або квашеного, і м’ясного бульйону. Під час релігійних постів борщ варять на грибному бульйоні і зажарюють на рослинній ролії.


ВІД MY.UA


ВІД LUCKYADS


ВІД OBLIVKI

Від Smi.biz


You may also like...

Мы в соц. сетях