Медики розповіли, в яких випадках коронавірус може викликати “нейроковід“ або “шлунковий ковід“ – 24 Новини

Медики розповіли, в яких випадках коронавірус може викликати “нейроковід“ або “шлунковий ковід“

Вчені-медики Школи системної біології Університету Джорджа Мейсона з’ясували, чому у деяких пацієнтів коронавірус вражає внутрішні органи і системи.

Після зараження коронавірусною інфекцією в організмі людини хвороба протікає по-різному. У деяких пацієнтів виникають проблеми в роботі шлунково-кишкового тракту або починаються неврологічні розлади. У зв’язку з цим в медицині з’явилися терміни “шлунковий ковід” і “нейроковід”.

Те, як поведе себе коронавірус в організмі людини залежить виключно від особливостей самого організму. За словами професора Школи системної біології Університету Джорджа Мейсона, біолога Анчи Баранової, коронавірус вражає ті органи, з якими вже є проблеми.

“Один і той же вірус у однієї людини викличе ураження шлунково-кишкового тракту (ШКТ), а в іншого – неврологічні проблеми”, – зазначила професор.

Медики розповіли, в яких випадках коронавірус може викликати “нейроковід“ або “шлунковий ковід“

Крім того, Анча Баранова попереджає людей про необхідність не допускати порушення гематоенцефалічного бар’єру, оскільки в цьому випадку коронавірусна інфекція може проникнути в мозок.

“Припустимо, хтось позасмагав на пляжі на сонці, перегрівся, голова захворіла – це і є невелике порушення бар’єру. І в цей час ще підхопив ковід. У нормі вірус б в мозок не просочився, а в цьому випадку – висока ймовірність”, – пояснила професор.


ВІД MY.UA


ВІД LUCKYADS


ВІД OBLIVKI

Від Smi.biz


You may also like...

Мы в соц. сетях