Миколу Чауса відправили під цілодобовий домашній арешт – 24 Новини

Миколу Чауса відправили під цілодобовий домашній арешт

Чи буде екс-суддя оскаржуватися рішення – ще не вирішили.

Вищий антикорупційний суд України відправив колишнього суддю Миколу Чауса під цілодобовий домашній арешт. Він також змушений буде носити електронний браслет.

Подробиці такого рішення суду на даний момент невідомі, так як засідання було закритим. Захист також не розкриває місця, де буде Чаус знаходитись під домашнім арештом, проте заявляє, що він “буде під захистом СБУ”.

Ростислав Кравець також розказав, що питання оскарження такого рішення буде ще вирішуватися. Хоча в цілому запобіжним заходом сторона обвинуваченого задоволена.

“На мій погляд, в цій справі на обличчя провокація хабара. У тих матеріалах, з якими вдалося ознайомиться, відсутній момент передачі грошей, та й їх приховування в банки і закопування виглядає нелогічним”, – сказав адвокат.

Нагадаємо, що 30 липня екссуддя Чаус, якого в квітні 2021 року викрали невідомі, з’явився у селі Мазурівка на Вінниччині. Чауса затримали співробітники Служби безпеки.

У НАБУ закликали передати підозрюваного детективам, оскільки саме вони розслідують справу щодо екссуді і розшукують його. Пізніше з’явилися відео, на якому Антикорупційне бюро намагається зупинити автомобіль СБУ з Чаусом.

Довідково

9 серпня 2016 р. суддя Дніпровського райсуду Києва Микола Чаус був затриманий правоохоронцями під час отримання хабара у розмірі $ 150 000. Отриману готівку служитель правосуддя зберігав в звичайних банках, закопаних в городі.

Незабаром Чаус втік з України та об’явився в Молдові, де він і пробув останні п’ять років.

3 квітня 2021 року у Кишиневі суддя був викрадений невідомими. Імовірно, до цього причетні співробітники українських спецслужб.


ВІД MY.UA


ВІД LUCKYADS


ВІД OBLIVKI

Від Smi.biz


You may also like...

Мы в соц. сетях