Петро Порошенко у Міжнародний день волонтера: наша сила – в єдності фронту, тилу та дипломатії – 24 Новини

Петро Порошенко у Міжнародний день волонтера: наша сила – в єдності фронту, тилу та дипломатії

Петро Порошенко у Міжнародний день волонтера подякував кожному, хто з перших днів російської агресії допомагає Збройним Силам України. Порошенко наголосив: наша сила в єдності, і ніхто її не здолає.

П’ятий Президент констатує: війна продемонструвала потужність і масовість руху на підтримку армії. «Не забуваймо, що у 2014 захисникам України необхідне було все і негайно. Ми всім народом створювали Збройні Сили України з нуля. Тоді увесь світ побачив унікальний волонтерський рух, всенародний опір агресору, єдність», – нагадав Порошенко.

«А цього року ми стали країною ЗСУ і волонтерів. Старші і молодші підтримують армію. Наші школярі збирають гроші на дрони, а масові громадські об’єднання надають суттєву допомогу нашим геройським бригадам. Дуже символічно, що саме українці святкують День волонтера відразу перед Днем Збройних Сил України. Пишаюся, що Фонд Порошенка, ГО Справа Громад, ГО «Res_Publica. Брати по Зброї» були і залишаються першими у забезпеченні потреб ЗСУ», – зазначив Петро Порошенко.

Важливою є позиція п’ятого Президента відносно ролі української дипломатії в постачаннях зброї. нещодавно Порошенко заявив: час дипломатії минає, і тепер найкращим дипломатом є Збройні сили України, підтримані союзниками.

Одним з останніх здобутків дипломатів з оточення Петра Порошенка стало отримання нового переговорного майданчика в Брюсселі. Йдеться про приміщення Station Europe у Європейському кварталі Брюсселя, яке змогли отримати в своє користування українські дипломати. Про це повідомляє телеканал «Прямий» з посиланням на бельгійські ресурси Frontline Press і Radio 1.

Як зазначають бельгійські медіа з посиланням на Федеральну державну службу юстиції Бельгії, віднедавна приміщення Station Europe, що раніше перебувало в підпорядкуванні Європейського парламенту, передане Українському громадському хабу (громадська організація Ukrainian Civil Society Hub – UCSH). Цю громадську організацію було офіційно зареєстровано в жовтні 2022 року за адресою Station Europe (Rue de Trèves 3, Ixelles, Brussels), відомості про що є у відкритому реєстрі Федеральної державної служби юстиції Бельгії.

Голова представництва України при ЄС Всеволод Ченцов є постійним хедлайнером численних важливих для українського зовнішньополітичного контексту подій, що відбуваються на території Station Europe.

Засновницями Українського громадського хабу є українські дипломатки Наталя Мельник та Ірина Толкачова. Також у реєстраційних документах значиться громадянин Болгарії Явор Петров – топ-менеджер компанії International Armored Group, що є відомим у світі гравцем на ринку торгівлі зброєю.

Бельгійські джерела вважають, що за посиленням української переговорної позиції в столиці Євросоюзу стоїть саме п’ятий Президент Петро Порошенко саме через наближеність до нього дипломатів, пов’язаних з ГО Ukrainian Civil Society Hub. Ці дипломати в минулому зарекомендували себе як досвідчені професіонали при контактах зі структурами NATO.

Так, Наталя Мельник перебувала на посаді першого секретаря Місії України при НАТО за часів президентства Петра Порошенка. Бельгійські джерела вважають, що, враховуючи попередній досвід тісної співпраці пані Мельник з НАТО, можна припустити, що її нинішня роль полягає у посиленні переговорної позиції України у спілкуванні з Альянсом. Адже ні для кого не секрет, що в Україні існує сильне внутрішньополітичне лобі, близьке до Петра Порошенка, яке вважає, що переговори про постачання зброї в Україну могли б бути більш ефективними, якби їх вели люди, які є професіоналами у цій сфері.

Чоловік пані Мельник Всеволод Ченцов був послом України в Нідерландах за часів президентської каденції Петра Порошенка та грав ключову роль у переговорах з боку України щодо міжнародного кримінального процесу у справі про збитий над Україною літак Malaysia Airlines (рейс MH17). Нині пан Ченцов очолює Представництво України при ЄС і часто є спікером на публічних заходах та брифінгах, що проводяться на території Українського громадського хабу.

Віце-президентка Українського громадського хабу Ірина Толкачова є впливовою менеджеркою круїзної компанії «Inflot Cruise and Ferry Ukraine» та досвідченою кадровою дипломаткою в минулому. Її чоловік Георгій Толкачов є колишнім колегою Наталі Мельник – він перебуває на посаді заступника голови Місії України при НАТО; а в минулому був виконувачем обов’язків голови Місії.

«Щира вдячність усім, хто підставив плече армії! Низький уклін усім, хто допомагає лікарням, госпіталям і мільйонам українців, що зазнали лиха через рашистську агресію. Разом переможемо!», – переконаний п’ятий Президент.


ВІД MY.UA


ВІД LUCKYADS


ВІД OBLIVKI

Від Smi.biz


You may also like...

Мы в соц. сетях