Про евакуацію з Афганістану просять нині близько 200 українців, – МЗС – 24 Новини

Про евакуацію з Афганістану просять нині близько 200 українців, – МЗС

Також чотири країни попросили Україну про допомогу з евакуацією їх громадян.

Близько 200 українців станом на 31 серпня звернулися до МЗС України з проханням евакуювати їх з Афганістану.

Як підкреслив український міністр, ситуація з кількістю охочих евакуюватися постійно змінюється. Це пов’язано з тим, що деякі, раніше не мали можливості зв’язатися з посольством або хтось полетів з Афганістану на літаку іншої країни.

“Тому що хтось, наприклад, два тижні про себе не заявляв, а потім заявив. А хтось заявив, а потім полетів на іншому літаку, тому що з’явилася така можливість. Тому ця цифра плаває, але ніхто не буде кинутий на напризволяще”, – заявив Кулеба.

Він зазначив, що в Афганістані залишаються, зокрема, діти та жінки, для яких виїхати зараз звідти – це можливість уникнути загрози їхньому життю і безпеці.

Також про допомогу Україну попросили ще чотири країни, які хочуть евакуювати своїх громадян. Міністр зазначив, що Україна не буде використовувати евакуацію громадян інших країн як геополітичну перевагу у відносинах з іншими державами.

“Не треба торгувати людським горем і намагатися продавати його і перетворювати в маркетинг. Ми не займаємося саморекламою, ми просто робимо свою справу. Наші партнери це цінують”, – повідомив Кулеба.

Раніше в МЗС України розповіли, як будуть евакуювати людей з Афганістану після виведення військ США.


ВІД MY.UA


ВІД LUCKYADS


ВІД OBLIVKI

Від Smi.biz


You may also like...

Мы в соц. сетях