Прогноз погоди на перші дні літа: де в Україні очікується спека, а які області накриють грози – 24 Новини

Прогноз погоди на перші дні літа: де в Україні очікується спека, а які області накриють грози

Червень у більшості регіонів України розпочнеться не зі спеки, а з дощів і гроз. У перший тиждень літа стовпчики термометрів покажуть від +12 до +19 градусів, в залежності від областей. Літнє тепло очікується не раніше, ніж через два тижні.

Згідно з прогнозом “Укргідрометцентру”, 1 червня дощі з грозами накриють східні і південні області країни. Вдень стовпчики термометрів покажуть від +14 до +17 градусів, вночі очікується похолодання до +10 … +12 градусів. На Півдні найтепліше синоптики передають в Одеській області – до +16 … +18 градусів.

У Києві в перший день літа буде сухо, але хмарно. Вночі температура різко опуститься до +4 … +6 градусів. На заході буде сухо, вдень до +12 …+15 градусів, в Ужгороді – до +15 … +17 градусів. Вітер північно-східний, 7-12 м/с. У середу, 2 червня, в західних областях буде сонячний день, проте спеки поки що не очікується. Вдень стовпчики термометрів покажуть +13 … +18 градусів, вночі очікується до +3 … +5 градусів.

Прогноз погоди на перші дні літа: де в Україні очікується спека, а які області накриють грози

За всіма іншими областям вдень пройдуть дощі з грозами. У Києві синоптики передають від +13 до +15 градусів, на Півдні – до +14 … +19 градусів, на Сході найтепліше – до +17 … +20. Вітер південно-східний, 5-10 м/с. За словами народного синоптика Леоніда Горбаня, з 1 по 5 червня в більшості областей України можливі короткочасні дощі, а з 6 числа температура повітря підніметься до +28 градусів.

Прогноз погоди на перші дні літа: де в Україні очікується спека, а які області накриють грози

З 9 червня в країну знову прийде короткочасне похолодання з дощами, вночі стовпчики термометрів опустяться +10 .. +12 градусів. Спека повернеться тільки 20 червня.


ВІД MY.UA


ВІД LUCKYADS


ВІД OBLIVKI

Від Smi.biz


You may also like...

Мы в соц. сетях