Стало відомо, хто з українських чиновників отримує найвищу зарплату – 24 Новини

Стало відомо, хто з українських чиновників отримує найвищу зарплату

Стало відомо, кому з українських чиновників виплачувалася найвища зарплата в минулому, 2020, році. Виявилося, що найвищу платню серед держчиновників мав глава НКРЕКП Валерій Тарасюк. Це випливає з декларації про доходи, яку оприлюднив керівник Нацкомісії.

За 2030 рік Тарасюк заробив 2,15 млн гривень, і це вдвічі вище ніж у попередньому, 2019, році.

Так, в 2019 середньомісячна зарплата Тарасюка становила 92 186 гривень. Однак уже в 2020 його середньомісячна “платня” зросла до 179 195 тисяч гривень. Таким чином, його зарплата за рік зросла майже вдвічі – на 94%.

У решти держчиновників топ-рівня офіційні зарплати менше, ніж у Валерія Тарасюка. Так, найбільш наблизився до нього за доходами глава НАБУ Артем Ситник. Його зусилля в боротьбі з корупцією держава оцінила у 170 000 гривен на місяць. При цьому у генпрокурора Ірини Венедиктової місячна зарплата склала 94 000 гривень. Очевидно, вона не віддає стільки сил боротьбі з корупціонерами та іншими кримінальними елементами, які заважають жити чесним громадянам.

При цьому ще скромніше батьківщина оцінила працю прем’єр-міністра Дениса Шмигаля. У нього середня місячна зарплата склала 60 000 гривен. Ще менше платили в минулому році президенту Володимиру Зеленському. Його середньомісячний дохід від зарплати склав лише 28 000 гривень.

Стало відомо, хто з українських чиновників отримує найвищу зарплату

Що стосується Валерія Тарасюка, то, крім доходу від державної служби, він також отримав у минулому році 1,8 мільйона гривень від своєї приватної компанії “Метал Інвест”, яка займається виготовленням металоконструкцій у Черкасах.

При цьому варто сказати, що в НКРЕКУ став більше отримувати не лише Тарасюк. В інших членів Нацкомісії торішня зарплата також виросла вдвічі у порівнянні з позаторішньою. Правда, на 2021 рік вони запланували собі скромнішу надбавку до платні. Вона складе лише 50% від зарплати 2020 року.


ВІД MY.UA


ВІД LUCKYADS


ВІД OBLIVKI

Від Smi.biz


You may also like...

Мы в соц. сетях