Сирени повітряної тривоги спрацювали в Тель-Авіві, сектор Газа випустив десятки ракет – 24 Новини

Сирени повітряної тривоги спрацювали в Тель-Авіві, сектор Газа випустив десятки ракет

У небі над Тель-Авівом чутні численні розриви.

В Тель-Авіві спрацювали сирени повітряної тривоги. Жителів попередили про ракетний обстріл із сектору Газа.

Про це APnews повідомляє з посиланням на газету The Jerusalem Post.

Ракетний обстріл Тель-Авіва почався після заяви представника бойового крила палестинського руху ХАМАС почати завдавати удару по місту.

За даними видання, в Тель-Авіві після оголошення тривоги були чутні звуки вибухів. Поки що інформації про постраждалих і жертв не надходило.

На тлі загострення ситуації в регіоні влада Ізраїлю заявила, що не піде на переговори з ХАМАС, поки організація “не заплатить ціну за свої атаки”.

“ХАМАС випустив купу ракет, а потім, звичайно, вони хочуть Припинення вогню, це ідеально для них, їм потрібно заплатити ціну за обстріл Єрусалиму, а потім і за 500 випущених ракет”, – заявив виданню Ізраїльський чиновник.

Повідомляється, що раніше в цей день палестинські радикали з сектора Газа за добу запустили 630 ракет по Ізраїлю.

Так, напруженість між сторонами викликала стурбованість генерального секретаря ООН Антоніу Гутерріша, який в ході брифінгу у вівторок, 11 травня, закликав до деескалації конфлікту.

Водночас, офіційний представник генерального секретаря Стефан Дюжаррік підкреслив, що організація підтримує контакти з усіма сторонами конфлікту.

Нагадаємо, 9 травня стало відомо, що Армія оборони Ізраїлю завдала удару по військовому посту палестинського руху ХАМАС в південній частині сектора Газа, тим самим відповівши на запуск ракети по території країни.

Увечері того ж дня у відповідь по Ізраїлю були випущені дві ракети, одна з яких була перехоплена системою ППО “Залізний купол”.


ВІД MY.UA


ВІД LUCKYADS


ВІД OBLIVKI

Від Smi.biz


You may also like...

Мы в соц. сетях