Toyota показала електричний аналог кросовера RAV4 – 24 Новини

Toyota показала електричний аналог кросовера RAV4

Toyota офіційно представила новий кросовер Toyota bZ4X. Це серійна версія, практично повністю готова до серійного виробництва.

Концепт Toyota bZ4X японський автогігант показав навесні 2021 року. Можна сказати, що це електричний аналог кросовера Toyota RAV4. Він збудований на платформі e-TNGA, яка призначена спеціально для створення електромобілів.

Судячи з фотографій, серійний електричний кросовер bZ4X не сильно відрізняється від свого концепту. Покупцям його запропонують у двох версіях – з одним електромотором та з двома електромоторами.

Toyota показала електричний аналог кросовера RAV4

У базовій версії електродвигун встановлено на передній осі. Його потужність складе 201 к.с. і 265 Нм крутного моменту. Розгін до 100 км/год займе 8,4 секунди за максимальної швидкості 160 км/год.

Топова версія отримає два електромотори загальною потужністю 215 к.с. і 336 Нм крутного моменту. Розгін до 100 км/год займе 7,7 секунд.

Кожна з цих версій отримає акумулятор на 71,4 кіловат-години. Запас ходу у базової версії за циклом WLTP становитиме 450 км.

Toyota показала електричний аналог кросовера RAV4

Японський автогігант буде оснащувати bZ4X передовими технологіями, системами безпеки, комунікації та допомоги водієві. Серед них буде, наприклад, комплекс систем безпеки Toyota Safety Sense третього покоління.

У продажу Toyota bZ4X з’явиться в середині 2022 року, але попереднє замовлення можна буде зробити наприкінці грудня 2021 року. Ціни поки що не оголошено.

Toyota показала електричний аналог кросовера RAV4

ВІД MY.UA


ВІД LUCKYADS


ВІД OBLIVKI

Від Smi.biz


You may also like...

Мы в соц. сетях