Україна ввела санкції проти двох іноземних авіакомпаній за польоти в Росію і Крим – 24 Новини

Україна ввела санкції проти двох іноземних авіакомпаній за польоти в Росію і Крим

У цих санкцій немає чіткого періоду дії.

Україна ввела санкції проти двох іноземних авіакомпаній за польоти на територію Росії і Криму. Про це APnews повідомляє з посиланням на офіційну заяву Служби безпеки України.

Йдеться про молдавську компанію JET4U SRL і португальську компанію JET4U LDA. За даними вітчизняної спецслужби, обидві компанії здійснювали регулярні польоти на територію Російської Федерації і тимчасово окупований Крим. За повідомленням прес-центру СБУ, ініціатором цих санкцій виступило саме це відомство.

“На підставі виявлених порушень СБУ рекомендувала РНБО застосувати до вказаних компаній такі санкції як: призупинення виконання фінансових і економічних зобов’язань, повне припинення транзиту ресурсів, польотів і перевезень по території України, блокування активів”, – заявили в спецслужбі.

Термін дії цих санкцій не має конкретної кінцевої дати – вони будуть діяти до моменту деокупацію Криму або в разі набрання законної сили рішенням Європейського суду з прав людини за позовом України до Росії про відшкодування збитків у зв’язку з захопленням півострова.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що президент України Володимир Зеленський своїм указом ввів в дію рішення РНБО про санкції щодо народного депутата України Тараса Козака, а також анулював ліцензії трьох найбільших опозиційних телеканалів в країні – “112 Україна”, Zik і NewsOne.


ВІД MY.UA


ВІД LUCKYADS


ВІД OBLIVKI

Від Smi.biz


You may also like...

Мы в соц. сетях