Вода затопить перші поверхи: синоптики назвали області України, які опиняться у владі паводків – 24 Новини

Вода затопить перші поверхи: синоптики назвали області України, які опиняться у владі паводків

Синоптики попередили про те, що вода в річках в деяких регіонах може значно підвищитися.

Синоптики попередили про те, що вода в річках у деяких регіонах може значно підвищитися.

Так, погода в Україні стала практично весняною. Про це говорить й тепло. На тлі цього сніг став активно танути. Це, в свою чергу, призвело до того, що вода в деяких річках стала підніматися. Зокрема, це торкнеться таких регіонів як Львівській, Волинській та Рівненській областях.

Через це місцями можливе підтоплення заплав. З попередженням виступили синоптики Укргідрометцентру на сторінці в Facebook.

“1-3 березня на річках басейнів Західного Бугу (Львівська, Волинська обл.) та Прип’яті очікується продовження поступового підйому рівнів води на 0,1-0,5 м над рівнями на 08:00 28 Лютого. Місцями можливе подальше затоплення заплав”, – йдеться в повідомленні.

Тому жителям цих регіонів потрібно проявити особливу пильність. Все ж ймовірність затоплення городів, садів і господарських споруд вельми велика. Рятувальники попереджають, що в ці дні потрібно особливо уважно стежити за маленькими дітьми.

Крім того, експерти впевнені, що таке природне явище не триватиме так довго, щоб воно мало можливість завдати непоправної шкоди. Тому залишається тільки перечекати цей період часу.

Синоптики також надали детальну карту того, що відбуватиметься найближчими днями.

В першу чергу до аномалій варто приготуватися жителям села Межиріччя (Львівська обл.), м. Дубровиця – р. Горинь Рівненської області. Відзначимо, що таке підвищення рівня води в цих регіонах відбувається практично щороку.


ВІД MY.UA


ВІД LUCKYADS


ВІД OBLIVKI

Від Smi.biz


You may also like...

Мы в соц. сетях