“Згорталася шкіра і плавилися ноги”: що насправді сталося в Чорнобилі. Розсекречено відео – 24 Новини

“Згорталася шкіра і плавилися ноги”: що насправді сталося в Чорнобилі. Розсекречено відео

Безпосередні очевидці аварії на ЧАЕС розповіли про її наслідки.

Незважаючи на те, наскільки давно сталася аварія на Чорнобильській атомній електростанції, величезна частина подробиць цієї події як і раніше зберігається в архівах спецслужб України і Росії, залишаючись під грифом “таємно”. В останні роки, однак, деякі документи починають розсекречувати, а до цього додаються свідчення очевидців, які перебували в той день на станції. Так, YouTube-канал “The Люди” взяв інтерв’ю у тих, хто на власні очі бачив вибух четвертого енергоблоку ЧАЕС.

Практично кожен з них в результаті аварії отримав колосальну дозу радіоактивного опромінення, через що ймовірність їх виживання була вкрай мала. Один із співробітників станції розповів, що він отримав ураження судин і шкіри через те, що стикався з радіоактивною водою. Допомогти йому могло тільки видалення шкіри з ніг і її заміна шкірою зі спини. Потерпілий чоловік зізнався, що на швах як і раніше з’являються нові виразки.

Інший співробітник, який був присутній в 26 квітня на станції в момент аварії знаходився в складському приміщенні. Коли енергоблок вибухнув, буквально вся будівля труснула. У момент поштовху він виявився майже біля самої підлоги, в результаті чого різко розігрівся повітря не завдав йому особливої шкоди. А ось його колега, який знаходився в сусідньому приміщенні, працював за пультом. Він опинився під вентиляційною трубою діаметром один метр, в результаті чого його обдало пароводяною сумішшю, в результаті чого шкіра з його рук буквально злазила.

За розповідями очевидців стає зрозуміло, що ніхто і не припускав можливості аварії, навіть незважаючи на те, що, як нещодавно з’ясувалося, на ділі аварійна ситуація на ЧАЕС траплялася і за два роки до цього. Наприклад, хоч на території і були в наявності спеціальні захисні костюми, бахіли і респіратори, дістатися до них не було ніякої можливості — вони були заховані за двома важкими металевими дверима, а комірниця в цей момент спала вдома.


ВІД MY.UA


ВІД LUCKYADS


ВІД OBLIVKI

Від Smi.biz


You may also like...

Мы в соц. сетях