Зима в Україні буде дуже холодною: прогноз погоди від провідного українського кліматолога – 24 Новини

Зима в Україні буде дуже холодною: прогноз погоди від провідного українського кліматолога

Незважаючи на глобальне потепління зима в Україні буде морозною і сніжною. Про періоди екстремального похолодання розповіла завідувачка відділом кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту НАН Вазіра Мартазинова.

За словами провідного українського кліматолога, зимові холоди в Україні будуть навіть в умовах глобального потепління. Підвищення температури повітря, яке провокує людська діяльність, не скасує пори року на території нашої країни.

Зима визначається не глобальним потеплінням, стверджує Вазіра Мартазинова, а місцеположенням нашої планети щодо Сонця. Минула зима в Україні була сніжною і холодною, місцями морози сягали -20 градусів Цельсія. Прийдешня зима, а також наступні будуть такими ж холодними і сніжними, часом кліматолог прогнозує великі перепади температури повітря.

Зима в Україні буде дуже холодною: прогноз погоди від провідного українського кліматолога

“Наукове світове співтовариство розглядає в основному вплив забруднення атмосфери на зміну клімату. Але є ще й інші фактори, які на протязі всієї історії Землі роблять набагато більший вплив, ніж людська діяльність”, – пояснила Вазіра Мартазинова.


ВІД MY.UA


ВІД LUCKYADS


ВІД OBLIVKI

Від Smi.biz


You may also like...

Мы в соц. сетях