5 порад, як продовжити життя АКПП – 24 Новини

5 порад, як продовжити життя АКПП

Автоматичні коробки передач вважаються досить надійними. Однак, з часом може зламатися навіть найнадійніша коробка передач. Сьогодні ми розповімо, як продовжити життя АКПП.

Оновлюйте робочу рідину

Автовиробники стверджують, що міняти масло в автоматичній коробці передач не потрібно, так як воно розраховане на весь життєвий цикл агрегату. Але будь-яке масло з часом стає густішим, не потрапляє в усі вузли коробки, починається інтенсивний знос.

Тому часткову заміну рідини досвідчені водії роблять через кожні 45-60 тис. км, а через 100 тис. км пробігу – повну заміну.

Контролюйте рівень рідини

У старих коробках рівень масла може бути низьким, що призведе до дорогого ремонту. Тому потрібно обов’язково контролювати рівень рідини.

Не змішуйте несумісні рідини

При частковій заміні рідини стежте за допусками для вашої коробки і уникайте змішування різних рідин. В іншому випадку може забитися масляна система або навіть може заклинити агрегат.

Міняйте масляний фільтр

Якщо ви не хочете, щоб знизилася кількість перемикання передач і деталі коробки не зношувалися прискореним темпом, то при заміні масла обов’язково міняйте масляний фільтр.

Мийте радіатор

Потрібно пам’ятати, що забитий брудом радіатор призводить до перегріву робочої рідини і втрати нею робочих властивостей. Тому дуже важливо стежити за чистотою радіатора і не забувати його мити.


ВІД MY.UA


ВІД LUCKYADS


ВІД OBLIVKI

Від Smi.biz


You may also like...

Мы в соц. сетях