Google заблокує доступ до своїх програм понад чверть мільйону абонентів Київстар, Vodafone і lifecell – 24 Новини

Google заблокує доступ до своїх програм понад чверть мільйону абонентів Київстар, Vodafone і lifecell

Вже незабаром понад чверть мільйона абонентів компаній Київстар, Vodafone і lifecell будуть позбавлені доступу до продуктів Google. Вони не зможуть увійти в свій обліковий запис, в YouTube, не зможуть користуватися Google-картами, а також втратять доступ до багатьох інших програмних продуктів цієї компанії.

Вони будуть позбавлені можливості користуватися цими програмами з 27 вересня. Причому, в усьому цьому немає провини українських операторів мобільного зв’язку. Втім, немає провини і самої компанії Google. Однак відключення користувачів від її продуктів все ж станеться з ініціативи Google.

Чому Google пішла на це?

Google заблокує доступ до своїх програм понад чверть мільйону абонентів Київстар, Vodafone і lifecell

Заблокувавши доступ до своїх програм, компанія Google хоче убезпечити користувачів від шахраїв. Вона заблокує доступ тим абонентам Київстар, Vodafone і lifecell, на яких стоїть застаріла операційна система. Адже саме завдяки застарілій системі хакери легко проникають в особисті акаунти користувачів і крадуть їхні дані. Таким чином, компанія Google заблокує доступ до своїх продуктів всім власникам телефонів, на яких встановлена операційна система Android 2.3.7 або старше. Щоби цього уникнути, користувачам потрібно оновити операційну систему на своєму девайсі хоча б до Android 3.0.

Таких абонентів, які потрапляють в зону ризику, у мобільних операторів виявилося чимало. Зокрема, Київстар повідомляє про більш ніж 100 тисяч таких клієнтів, Vodafone – про більш ніж 130 тисяч, а lifecell – про більш ніж 36 тисяч.

Така інформація викликала обурення серед клієнтів мобільних операторів

Особливо незадоволені ті, кому доведеться встановлювати заново операційну систему. Незважаючи на те, що Google це робить для їхнього ж блага, люди обурюються. Втім, це нічого не змінить, і з 27 вересня їм все одно будуть блокувати доступ до програмних продуктів. Отже тим, хто не хоче втратити звичний зв’язок зі світом, доведеться все ж перевстановити у себе операційну систему на більш нову і захищену.


ВІД MY.UA


ВІД LUCKYADS


ВІД OBLIVKI

Від Smi.biz


You may also like...

Мы в соц. сетях