Коли поліцейський може фіксувати порушення ПДР на свій телефон – рішення суду – 24 Новини

Коли поліцейський може фіксувати порушення ПДР на свій телефон – рішення суду

Відеозапис про порушення правил дорожнього руху, зроблений на власний телефон патрульного поліцейського, не є доказом для суду. Проте, згідно з українським законодавством, є один виняток…

Так, у справі № 679/625/21 йдеться про те, що стосовно водія, який перетнув проїжджу частину дороги, де є дві смуги в одному напрямку поза пішохідним переходом за його наявності, поліцейський склав адміністративний протокол. При цьому відеозапис порушення ПДР поліцейський зробив на власний мобільний пристрій.

Суд першої інстанції скасував штраф, оскільки відповідна службова інструкція № 1026 від 18 грудня 2018 року не дає право поліцейським здійснювати відеофіксацію власними мобільними пристроями. В інструкції чітко наведено, які технічні засоби можуть застосовувати правоохоронці.

Поліція оскаржила рішення суду першої інстанції. Однак Сьомий апеляційний адміністративний суд залишив рішення суду першої інстанції без змін.

Але згідно з українським законодавством, відеозапис з мобільного телефону поліцейського моменту порушення ПДР може за однієї умови бути належним доказом. Тільки якщо правоохоронець не міг скористатися службовою бодікамерою з “технічних причин”. Такого рішення у справі №155/1101/21 дійшов Горохівський район суд Волинської області.


ВІД MY.UA


ВІД LUCKYADS


ВІД OBLIVKI

Від Smi.biz


You may also like...

Мы в соц. сетях