Коли водій може вимагати усне попередження замість штрафу – 24 Новини

Коли водій може вимагати усне попередження замість штрафу

В Україні поліцейські часто штрафують водіїв за дрібне порушення ПДР, яке не спричинило наслідків і не може стати причиною ДТП. При цьому стаття 22 КУпАП говорить, що при малозначності адміністративного правопорушення правоохоронець може просто зробити усне зауваження…

Наприклад, іноді пильні правоохоронці штрафують водіїв за проїзд перед світлофором на кілька сантиметрів за стоп-лінію на 510 гривень за ч. 2 ст. 122 КУпАП. На стільки ж за цією статтею штрафують і за проїзд перехрестя на червоне світло.

У першому випадку порушення не несе загрози учасникам дорожнього руху, а в другому випадку серйозно підвищує ризик ДТП.

Тому в разі вчинення незначного правопорушення водій може вимагати, згідно із законодавством, щоб поліцейський розглянув можливість винесення усного зауваження.

І справа навіть не в штрафі, хоча це теж має значення, адже не хочеться безглуздо розлучатися з грошима, заробленими власною чесною працею. Справа в тому, що так ви не потрапите в базу даних осіб, що залучаються до адміністративної відповідальності.

Раніше в Краматорську суд скасував штраф, виписаний по радару TruCAM через те, що на фотографії не було видно обличчя людини, яка керувала автомобілем в момент порушення ПДР.


ВІД MY.UA


ВІД LUCKYADS


ВІД OBLIVKI

Від Smi.biz


You may also like...

Мы в соц. сетях