Коронавірус на службі у шахраїв: нова схема аферистів – 24 Новини

Коронавірус на службі у шахраїв: нова схема аферистів

У своїх спробах виманити гроші у довірливих громадян шахраї не гребують нічим, а винахідливість аферистів не знає меж. Зокрема, тепер вони поставили собі на службу коронавірус.

Крім банківських афер і телефонних дзвінків на тему “ваш родич потрапив в аварію, і йому треба відкупитися”, що стали вже класикою, шахраї почали експлуатувати нову тему – коронавірус.

Так, днями в їхні тенета потрапила жителька Київської області на ім’я Людмила. Жінці зателефонував чоловік, представившись її двоюрідним братом Олександром. Чоловік повідомив, що лежить в одній з київських лікарень із коронавірусом. Температура у нього понад 39 градусів, і взагалі почувається він кепсько.

Жінка каже, що бачила Олександра років 10 назад, близько вони давно не спілкувалися. І, природно, його голосу вона пригадати не могла. А тут ще в людини ковід, висока температура та інші “принади” цієї недуги. Не дивно, що голос міг змінитися.

“Він не міг назвати, в якій лікарні знаходиться, повідомив лише, що забрала його “швидка” з Троєщини. І попросив поповнити йому мобільний телефон на 80 гривень. Звичайно, я відразу відправила гроші. І хвилини не минуло, він дзвонить і просить ще підкинути, мовляв, пакет коштує 150 гривень. Я переказала. Попросила сина з ним зв’язатися. Може, йому щось потрібно, а він соромиться мені сказати “, – розповіла жінка.

Коронавірус на службі у шахраїв: нова схема аферистів

Родич відповів на телефонний дзвінок і розповів, що перебуває в клініці вже п’ятий день, а щоденна вартість лікування наслідків коронавірусу становить від 800 до 1000 гривень, і гроші у нього, звичайно, вичерпалися. Тоді Людмила попросила сина з’ясувати, в якій лікарні знаходиться її брат, щоби поїхати і передати йому допомогу на лікування. Однак пошуки, “тяжкохворого” родича результатів не дали.

З’ясувалося, що швидка допомога не відвозила людини з анкетними даними її двоюрідного брата до лікарні, а в районі Троєщини взагалі немає жодного медзакладу, в якому б надавали допомогу хворим на коронавірус.

А згодом син жінки “пробив” в інтернеті номер, з якого телефонував “родич”, і з’ясував, що під цим номером орудує шахрай, віртуозно експлуатуючи тему коронавірусу і майстерно граючи на почуттях жалісливих родичів.

Як радять чинити в таких випадках

Якщо вам зателефонували від імені далекого родича або його лікаря, чи навіть подзвонив нібито він сам, не кваптесь ділитися з ним заробленим. Ретельно з’ясуйте у нього, де він знаходиться і що з ним сталося. А після цього обов’язково зателефонуйте в лікувальний заклад, який він вказав.

А ще краще – наберіть номер самого родича. У 9 випадках із 10 слухавку візьме саме він – живий, здоровий і без усіх тих проблем, про які вам мальовничо розповідали по телефону.


ВІД MY.UA


ВІД LUCKYADS


ВІД OBLIVKI

Від Smi.biz


You may also like...

Мы в соц. сетях