Названі категорії пенсіонерів, яким Верховна Рада планує підвищити виплати – 24 Новини

Названі категорії пенсіонерів, яким Верховна Рада планує підвищити виплати

Новий законопроект про підвищення розміру пенсій для окремих категорій пенсіонерів в Україні розгляне Верховна Рада на засіданні.

Проект закону, зареєстрований під номером №4555, буде розглянутий Верховною Радою у четвер, 29 квітня 2021 року. У документі пропонується збільшити пенсійні виплати ліквідаторам наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції.

Якщо законопроект буде прийнятий, то “чорнобильці” з першою групою інвалідності, яких в Україні на сьогоднішній день налічується 2353 людини, отримуватимуть пенсію в розмірі 16 080 гривень (зараз вони отримують по 12 270 грн).

Названі категорії пенсіонерів, яким Верховна Рада планує підвищити виплати

Людям з другою групою інвалідності підвищать виплати з 10 967 до 12 987 гривень. “Чорнобильців” даної категорії в Україні – 35 547 осіб. Учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, які отримали третю групу інвалідності також отримуватимуть підвищені виплати. У проекті закону пропонується збільшити їм пенсії з 8 129 до 8 917 гривень. Підвищення торкнеться 16 074 пенсіонерів цієї категорії.

Відзначимо, що народні депутати під час розгляду законопроекту можуть внести в його текст суттєві правки, розширивши або, навпаки, звузивши коло осіб, яких торкнеться підвищення пенсій. Також нардепи можуть переглянути суми додаткових виплат.


ВІД MY.UA


ВІД LUCKYADS


ВІД OBLIVKI

Від Smi.biz


You may also like...

Мы в соц. сетях