П’ять продуктів харчування, які закисляють організм і призводять до руйнування зубів та кісток – 24 Новини

П’ять продуктів харчування, які закисляють організм і призводять до руйнування зубів та кісток

Людський організм на 80 відсотків складається з води і рідких середовищ (кров, лімфа і т.п.), тому, якщо змінюється кислотно-лужний баланс, то людина відчуває нездужання. При зниженні рівня pН крові медики говорять про закислення організму.

Навіть незначні відхилення в pH середовищі крові небезпечні виникненням незворотних наслідків, при сильній зміні в показниках кислотно-лужного балансу людина може померти. Для підтримки рН балансу в організмі необхідно вести здоровий спосіб життя і правильно харчуватися.

Першими симптомами закислення організму медики називають: спазми і болі в м’язах, порушення сну, апатія, хронічна втома, підвищення чутливості зубної емалі і розвитку карієсу. При тривалому закисленні починають страждати кістки, спочатку розвивається остеопенія, яка поступово переростає в остеопороз, при якому руйнується кісткова тканина, кістки стають крихкими.

Закисляють організм такі продукти в раціоні:

  1. борошняні та кондитерські вироби
  2. солодкі газовані напої, чай і кава, фруктові соки, алкоголь
  3. крупи і твердий сир
  4. надмірна кількість м’яса
  5. молочні продукти і твердий сир
П'ять продуктів харчування, які закисляють організм і призводять до руйнування зубів та кісток

Ці групи продуктів можуть бути присутніми в меню людини, за винятком газованої води і алкоголю, але їх кількість слід звести до мінімуму.

Допомогти організму впоратися з закислением можна шляхом включення в раціон овочів і фруктів, свіжої зелені і листових овочів. Також будуть корисні натуральний яблучний оцет і лимон, це хоч і кислі на смак продукти, але вони олужнюють кров.


ВІД MY.UA


ВІД LUCKYADS


ВІД OBLIVKI

Від Smi.biz


You may also like...

Мы в соц. сетях