Проти мера Рівного, який хотів “запакувати і вивезти ромів”, відкрили кримінальну справу – 24 Новини

Проти мера Рівного, який хотів “запакувати і вивезти ромів”, відкрили кримінальну справу

Справу порушено за фактом умисних дій, спрямованих на розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі.

Проти мера Рівного Олександра Третяка відкрили кримінальне провадження через погрози ромам. Йому загрожує до 5 років позбавлення волі.

Про це РБК-Україна розповіли у прес-службі поліції Рівненської області.

Так, справу порушено за фактом умисних дій, спрямованих на розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, на приниження національної честі та гідності.

Третяку за те, що він хотів “пакувати ромів і вивозити з міста” загрожує покарання у вигляді штрафу від двохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (3400-8500 гривень) або ж тюремне ув’язнення на строк до п’яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, як повідомляв APnews, у червні мер Рівного Олександр Третяк заявив, що скоро йому увірветься терпець і ромів почнуть “пакувати в автобус і вивозити на Закарпаття”.

Тоді він розповів, що на вулиці зустрів ромів і сказав, що у них є пару годин, щоб забратися з міста. Але ті поскаржилися, що не їздять поїзди, автобуси.

“Я бачу, що йде до того, що ми зробимо радикально: всіх запакуємо в автобус і вивеземо в їхнє рідне Закарпаття”, – наголосив тоді він.


ВІД MY.UA


ВІД LUCKYADS


ВІД OBLIVKI

Від Smi.biz


You may also like...

Мы в соц. сетях