СБУ викрила підпільний “сервісний центр МВС“ – 24 Новини

СБУ викрила підпільний “сервісний центр МВС“

Служба безпеки України припинила діяльність підпільного “сервісного центру МВС”, організатори якого виготовляли та продавали підроблені посвідчення водія та свідоцтва про реєстрацію автомобілів. Про це повідомила прес-служба СБУ.

За даними досудового слідства, підроблені посвідчення водія в цьому “сервісному центрі МВС” найчастіше купували водії, тимчасово позбавленні водійських прав за керування автомобілем у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння. А підроблені техпаспорти виготовляли здебільшого для викрадених чи нерозмитнених автомобілів.

“Клієнтів” фігуранти підшукували через особисті зв’язки у кримінальному середовищі. Коштували фальшиві документи 800 доларів.

Протиправну схему налагодили троє киян. Фальшивки робили у себе вдома. Цим “бізнесом” вони займалися кілька років. Їхніми послугами встигли скористатися кілька сотень людей.

Використовуючи особисті зв’язки в сервісних центрах МВС, фігуранти отримували інформацію про зареєстровані транспортні засоби, їх ідентифікуючі ознаки та реальних власників. Це дозволило їм виробляти фейкові техпаспорти.

СБУ викрила підпільний “сервісний центр МВС“

Що стосується підроблених посвідчень водіїв, то зловмисники діяли за простою схемою: у базі даних знаходили законослухняного водія, який має схожі з порушником дані, і друкували “посвідчення водія” вже з новим фото.

За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 199 КК України. Двом фігурантам вже повідомили про підозру у злочині.


ВІД MY.UA


ВІД LUCKYADS


ВІД OBLIVKI

Від Smi.biz


You may also like...

Мы в соц. сетях