Ще більше податків: українським водіям готують нове випробування. Готуйте гаманці – 24 Новини

Ще більше податків: українським водіям готують нове випробування. Готуйте гаманці

Готовий вже відповідний законопроект з необхідними поправками.

У Мінфіні хочуть розширити перелік оподатковуваних податком автомобілів.

Уточнюється, що Міністерство фінансів хоче знову запропонувати зробити це Верховній Раді. Більш того, готовий навіть даний законопроект з поправками до Податкового кодексу, пише “Цензор.НІ”.

Таким чином, Мінфін вважає за потрібне оподатковувати податком автомобілі, середньоринкова ціна яких становить більше ніж 200 мінімальних зарплат, а саме 1,2 млн грн і більше. Крім того, згаданий законопроект передбачає обмеження для виробників та імпортерів тютюнових компаній – вони за три місяці до підвищення ставок відповідного акцизного податку, не повинні перевищувати 115% середньомісячного обсягу реалізації товарів.

У тому випадку якщо обсяг товару буде перевищено, Мінфін пропонує винуватцю застосовувати коефіцієнт акцизу 1,5. Разом з тим в документі вказана норма про виключення механізму призупинення дії ліцензії на право виробництва палива. Йдеться про те, щоб вони могли бути тільки або видані, або анульовані.

Також Мінфін хоче зробити можливим анулювання ліцензії за умови несплати чергового платежу за її дозвіл. На цей час призупинення дії ліцензії здійснюється при несплаті чергового платежу за неї протягом 30 днів.

Разом з тим у законопроекті передбачена норма про необхідність сканування штрих-коду марки акцизного податку на алкогольні напої паралельно із зобов’язанням проводити розрахункові операції по таких товарах через РРО та ПРРО.


ВІД MY.UA


ВІД LUCKYADS


ВІД OBLIVKI

Від Smi.biz


You may also like...

Мы в соц. сетях