Стало відомо про зниження ціни на цукор в Україні – 24 Новини

Стало відомо про зниження ціни на цукор в Україні

Ціна на цукор у цьому році підвищуватися вже не буде. Навіть навпаки: до осені можливе її невелике зниження. Таку думку висловив в ефірі одного з телеканалів аналітик сировинних ринків асоціації «Укрцукор» Назар Міхайловін.

На думку аналітика, зростання ціни на цукор наприкінці минулого і в нинішньому році обумовлене, в першу чергу, нестачею сировини для цукрової галузі. На підтвердження своїх слів Міхайловін навів кілька цифр.

У 2019 році в Україні було засіяно цукровим буряком 226 тисяч гектарів. Щось пропало через погодні умови, і в підсумку урожай зібрали з 219 тисяч гектарів. А вже у 2020 посіви цукрових буряків скоротилися. Цією культурою було засіяно лише 216, а зібраний урожай – тільки з 209 тисяч гектарів. Ось восени і позначилася ця різниця в 10 тисяч гектарів.

Стало відомо про зниження ціни на цукор в Україні

До того ж, через несприятливі погодні умови, коренеплоди недобрали у вазі і, відповідно, не дотягли до нормальних показників врожайності і цукристості. За сукупністю цих обставин знизився випуск цукру, і українські виробники не змогли задовольнити потреб українських споживачів. У цьому році ситуація інша. Тому зростання ціни на цукор до осені припиниться, і ціни стабілізуються, упевнений заступник міністра економіки Тарас Качка.

“Зростання, яке становить 75% рік до року, вже зупинився. І протягом останніх 10 днів ми бачимо, що є вже незначне падіння, в межах 1%. В 21 регіоні ціна в середньому йде вниз, ціна стабілізована – тобто йде вниз із мінімальними цифрами”, – повідомив чиновник.

Завдяки імпорту цукру та цукру-сирцю вдалося досягти балансу попиту і пропозиції на внутрішньому ринку, а тому до надходження на ринок продукту з нового врожаю ціна на цукор вже не буде підвищуватися.

При цьому види на урожай цукрових буряків в нинішньому році непогані. Тому можна восени чекати невеликого зниження ціни на цукор.


ВІД MY.UA


ВІД LUCKYADS


ВІД OBLIVKI

Від Smi.biz


You may also like...

Мы в соц. сетях