Тепер потрібно платити з власної кишені: названі нові ціни на медичні послуги в Україні – 24 Новини

Тепер потрібно платити з власної кишені: названі нові ціни на медичні послуги в Україні

Збільшиться вартість пологів і замість 8000 гривень необхідно буде заплатити 10000 гривень.

Кабінет Міністрів України наступного тижня розгляне нову програму медичних гарантій на 2021 рік.

В даний час її доопрацюванням займається Національна служба здоров’я України, в якій заявляють, що в деяких випадках тарифи на медпослуги підвищать в 1,5–2 рази.

Одним з головних напрямків, де на послуги зросте – це медична допомога в складних неонатальних випадках, яка оплачується за найвищим тарифом. Повідомляється, що, щоб виходити новонародженого вагою 1500 грамів, необхідно буде заплатити 135000 гривень. Для порівняння, зараз за це платять 20700-98500 гривень.

Збільшиться вартість пологів і замість 8000 гривень необхідно буде заплатити 10000 гривень. Ця сума є середньою, а кожен окремий випадок може оцінюватися по різному. Так, наприклад, один випадок може коштувати 100000 гривень, а другий меньше 8000 гривень.

Також у новому пакеті “Стоматологічна допомога дорослим та дітям” програми медгарантій передбачається можливість отримати безкоштовні Стоматологічні послуги. Але тільки в певних випадках. Якщо у пацієнта діагностовано: пульпіт, перелом зуба, невралгія трійчастого нерва, хімічний опік слизової рота, слинно-кам’яна хвороба, карбункул або фурункул, травми м’яких тканин щелепно-лицевої ділянки.

Ні протезування, ні установка брекетів безкоштовною не буде – їм просто відмовлять у безкоштовному лікуванні.


ВІД MY.UA


ВІД LUCKYADS


ВІД OBLIVKI

Від Smi.biz


You may also like...

Мы в соц. сетях