У Києві зросте вартість проїзду у громадському транспорті: на скільки подорожчають квитки – 24 Новини

У Києві зросте вартість проїзду у громадському транспорті: на скільки подорожчають квитки

Київські перевізники попередили мешканців та гостей української столиці про підвищення вартості квитків до економічно обґрунтованих. Основною причиною подорожчання назвали збитковість транспортних компаній на тлі різкого збільшення ціни на енергоносії.

Навесні поточного року киянам пояснювали, що економічно обґрунтованими в існуючих реаліях цінами на проїзд у громадському транспорті були б тарифи понад 21 гривню на разову поїздку в метро, 25,18 гривень має коштувати квиток у наземних видах транспорту, а у міській електричці – близько 79 гривень.

Підрахунки тарифів провели у комунальних підприємствах “Київпастранс” та “Київський метрополітен”. Про те, що тарифи на проїзд у всіх видах громадського транспорту Києва зростуть вже найближчим часом, повідомив заступник голови КМДА Микола Поворозник. Але при цьому чиновник пообіцяв, що буде збережено всі наявні пільги. За словами Поворозника, ціни на квитки не підвищуватимуть більш ніж до 20 гривень.

У Києві зросте вартість проїзду у громадському транспорті: на скільки подорожчають квитки

“Однозначно, це не буде 20 гривень, але шукатимемо компроміси – між можливістю компенсувати цю різницю з бюджету та спроможністю пасажирів платити, щоб вивести підприємства з кризи”, – пояснив він.

На даний момент у КМДА очікують чітких пропозицій від транспортних компаній столиці. Коли нові тарифи буде сформовано, їх виставлять на обговорення громадськості.


ВІД MY.UA


ВІД LUCKYADS


ВІД OBLIVKI

Від Smi.biz


You may also like...

Мы в соц. сетях