У популярній олії знайшли небезпечні речовини: перевірте, чи немає цього у вас вдома – 24 Новини

У популярній олії знайшли небезпечні речовини: перевірте, чи немає цього у вас вдома

У популярній рафінованій пальмовій олії виявлено канцероген.

Головне управління Держпродспоживслужби у Києві повідомило про те, що у популярній рафінованій пальмовій олії виявлено канцероген.

Про це йдеться у повідомленні на офіційній сторінці Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві у соцмережі Фейсбук.

“До уваги споживачів: канцероген у рафінованій пальмовій олії. Відповідно до інформаційного повідомлення RASFF № 2021.0019 від 04.03.2021, повідомляємо стосовно виявлення 3-монохлор-1,2-пропандіол (3-MCPD) (5138 ug/kg – ppb) у рафінованій пальмовій олії.”, – йдеться у повідомленні. Головне управління Держпродспоживслужби в м. Києві

Як зазначили у службі, ця олія експортувалась із Федеративної Республіки Німеччина (постачальник: Olenex Edible Oils GmbH, Brake) до Республіки Польща (виробник: Elstar Fats Sp. z.o.o., Stare Pole), звідки надіслано до України (отримувач: ТОВ “Терра Фуд”, вул. Зеленогірська, 8, м. Київ, 03037).

У Головному управлінні Держпродспоживслужби пояснили, як діяти, коли харчові продукти, які оператор ринку ввіз (переслав) на митну територію України, виробив, переробив або обіг яких здійснює, не відповідають вимогам безпечності. У такому разі він негайно повинен розпочати процедуру вилучення цих харчових продуктів з обігу. Далі у строк не більше двох робочих днів він зобов’язаний письмово проінформувати про виявлену невідповідність компетентний орган.

“Шановні споживачі! У разі виявлення вказаного харчового продукту повідомляйте Головне управління Держпродспоживслужби в м. Києві за телефоном – (044) 486-95-85 або електронною адресою: info@kyiv-dpss.gov.ua”, – йдеться у повідомленні. Головне управління Держпродспоживслужби в м. Києві

Скрін: facebook.com/kiev.dpss.gov.ua

ВІД MY.UA


ВІД LUCKYADS


ВІД OBLIVKI

Від Smi.biz


You may also like...

Мы в соц. сетях