Українські пенсіонери збирають на старість в недержавних пенсійних фондах: яку суму можна відкласти – 24 Новини

Українські пенсіонери збирають на старість в недержавних пенсійних фондах: яку суму можна відкласти

Українці все частіше починають довіряти свої гроші недержавним пенсійним фондам. Система накопичувальних пенсій поки не запрацювала в повному обсязі, але громадяни вже давно зрозуміли, що розраховувати на державу немає сенсу, і потрібно займатися накопиченнями самим.

Понад мільйон українців вже відкладають гроші на старість. Адже якщо накопичувальні пенсії запрацюють, то вже через 8 років українець буде отримувати на заслуженому відпочинку лише п’яту частину середнього доходу. А це за сучасними мірками сущі копійки.

Українські пенсіонери збирають на старість в недержавних пенсійних фондах: яку суму можна відкласти

За словами фінансових аналітиків, чим раніше почати робити вклади в недержавний пенсійний фонд, тим більшою буде сума майбутніх виплат. Наприклад, якщо в 30 років почати відкладати щомісяця по 2800 гривень, то в 60 років зібрана сума складе мільйон гривень. Плюс до цієї суми накопичуються відсотки. Вийшовши на пенсію, можна самому обрати, яку суму ви хочете отримувати щомісяця в якості пенсії. На сьогоднішній день в національних недержавних пенсійних фондах свої заощадження зберігають понад мільйон вкладників, а це кожен 10-й офіційно працевлаштований українець. За найближчі 5-7 років експерти сподіваються, що близько 30% українців приєднаються до цієї системи і почнуть думати про свою старість.

Єдиний ризик, який може торкнуться заощаджень – це знецінення гривні. Адже мільйон гривень сьогодні і через 30 років – це дуже різні суми.

Цього року накопичувальну пенсійну систему планують вивести на загальнодержавний рівень. Якщо цього не зробити, то через 20-25 років українські пенсіонери взагалі можуть залишитися без виплат, адже “дірку” в Пенсійному фонді покривати нічим. Все більше громадян працюють неофіційно і не платять податки в бюджет, тому розраховувати на пенсію їм нічого.


ВІД MY.UA


ВІД LUCKYADS


ВІД OBLIVKI

Від Smi.biz


You may also like...

Мы в соц. сетях