Український уряд вирішив повністю скасувати безкоштовний проїзд для громадян пільгових категорій в громадському транспорті. Тепер квитки у кондуктора купувати будуть всі українці без винятку. – 24 Новини

Український уряд вирішив повністю скасувати безкоштовний проїзд для громадян пільгових категорій в громадському транспорті. Тепер квитки у кондуктора купувати будуть всі українці без винятку.

Кабінет міністрів України за прийняття проекту закону про скасування безкоштовного проїзду для пенсіонерів, людей з інвалідністю та інших категорій пільговиків. Даний вид соціальних пільг вирішено монетизувати. У зазначеному законопроекті також затверджений порядок монетизації пільг на оплату комунальних послуг.

Замість можливості проїхати безкоштовно в громадському транспорті пільговикам будуть виплачувати певну суму грошей, які вони повинні будуть витрачати на проїзд. Що стосується суми, то її будуть встановлювати місцеві влади, виходячи із можливостей бюджету громади. У Кабміні вважають, що монетизація пільг буде сприяти адресності їх надання.

Варто відзначити, що Україна йде шляхом монетизації будь-яких видів соціальної допомоги від держави населенню. Якщо Верховна Рада прийме цей законопроект, то пільговики всіх категорій змушені будуть платити гроші за проїзд в громадському транспорті.

В Україні скасували безкоштовний проїзд в громадському транспорті для пенсіонерів та людей з інвалідністю

Чи покриє пільга витрати пенсіонерів та осіб з інвалідністю на проїзд, поки не ясно. Не зовсім зрозуміло, чи вистачить місцевих бюджетів на виплату компенсацій пільговикам за послуги ЖКГ. Адже субсидії теж монетизують і делегують місцевим бюджетам.


ВІД MY.UA


ВІД LUCKYADS


ВІД OBLIVKI

Від Smi.biz


You may also like...

Мы в соц. сетях