Українцям почали розсилати сумнівні квитанції ЖКГ зі штрафами та пенями – 24 Новини

Українцям почали розсилати сумнівні квитанції ЖКГ зі штрафами та пенями

Українським споживачам почали розсилати квитанції за комунальні послуги, до яких внесено штрафи. Однак, відповідно до закону, до закінчення карантину нарахування пені за заборгованість з оплати послуг ЖКГ заборонено.

В Україні до 31 серпня 2021 року продовжено карантин, однак споживачам почали розсилати платіжки за комуналку зі штрафами. У справу втрутився Антимонопольний комітет України (АМКУ).

Сумнівні квитанції, в яких боржникам за тепло і гарячу воду включили нараховану 3-процентну річну пеню, розіслало своїм абонентам Київське комунальне підприємство «Київтеплоенерго». Платіжки, що суперечать законодавству України, почали приходити столичним споживачам в липні 2021 року.

Українцям почали розсилати сумнівні квитанції ЖКГ зі штрафами та пенями

На ситуацію вже відреагували в Антимонопольному комітеті України. АМКУ зі свого боку розіслав комунальним підприємствам офіційні рекомендації.

“Під час карантину і застосування інших обмежувальних заходів, мають відношення до поширення вірусу Covid-19, а також в 30-денний період після їх скасування, заборонено нарахування та стягнення пені або штрафів за невчасну оплату компослуг”, – нагадав керівництву компідприємств і українським споживачам глава київського АМКУ Олексій Хмельницький.

Пандемія коронавіруса і пов’язані з нею обмежувальні заходи стали важким ударом для багатьох громадян України. Багато людей втратили роботу і бізнес, або їх доходи значно знизилися. Сотні тисяч українців перехворіли на коронавірус самі або змушені були витратити чимало коштів на лікування близьких. У зв’язку з цим керівництво держави прийняло рішення до закінчення складного періоду заборонити нарахувань штрафів і пені за заборгованість по комунальним послугам.


ВІД MY.UA


ВІД LUCKYADS


ВІД OBLIVKI

Від Smi.biz


You may also like...

Мы в соц. сетях