Українцям розповіли, чому не можна зберігати пенсію на банківській картці – 24 Новини

Українцям розповіли, чому не можна зберігати пенсію на банківській картці

Більшість українців отримують пенсії на банківську картку, але не всі знають про те, що кошти на цій картці краще довго не зберігати. Виявляється, що якщо пенсіонер довгий час не знімає пенсійні кошти з банківського рахунку, його виплати автоматично переводяться на пошту.

Відповідно до закону, виплата пенсій через банківські установи регулюється Порядком виплати пенсій та грошової допомоги за згодою пенсіонерів та одержувачів допомоги через їхні поточні рахунки в банках. Якщо ж пенсія одержується за довіреністю більше як один рік або гроші не знімають із поточного рахунку більше як один рік, уповноважений банк зобов’язаний повідомити про це Пенсійний фонд. Отримувач пенсії, щоб йому продовжували надсилати пенсію на картку й надалі, повинен у свою чергу подати заяву до органу Пенсійного фонду.

Якщо заява написана не буде, то орган Пенсійного фонду припиняє перерахування пенсії на поточний рахунок у визначену одержувачем установу банку 28 числа останнього місяця, а забрати усі попередні гроші можна буде на пошті за місцем проживання.

Українцям розповіли, чому не можна зберігати пенсію на банківській картці

Щоб поновити виплати пенсій через банк, пенсіонер після надходження повідомлення від Пенсійного фонду має написати відповідну заяву. Заяву можна подати до сервісного центру ПФУ або залишити в банку, у якому пенсіонер хоче отримувати пенсію.


ВІД MY.UA


ВІД LUCKYADS


ВІД OBLIVKI

Від Smi.biz


You may also like...

Мы в соц. сетях