Українців попередили про неякісний бензин – кінець мотору: ллють розчинник – 24 Новини

Українців попередили про неякісний бензин – кінець мотору: ллють розчинник

Основними одержувачами стали компанії “БРСМ” і ” Пром хім”.

Імпорт розчинників для лакофарбової промисловості, які використовуються для розведення бензину, з початку 2021 року зріс у 2 рази. Основні одержувачі – група “БРСМ” і компанія “Пром хім”.

Про це повідомили в Telegram-каналі “Україна зараз” з посиланням на консалтингову групу “А-95”.

Стало відомо, що імпорт розчинників для лакофарбової промисловості (код УКТЗЕД 3814009090) у першому півріччі 2021 р. зріс більш ніж удвічі порівняно з аналогічним періодом минулого року – з 27,6 тис. т до 61,7 тис. т.

У консалтинговій групі “А-95” відзначають, що на нафтобазах і міні-НПЗ безакцизні розчинники використовуються для отримання підакцизних високооктанових бензинів. Втрати держбюджету на 62 тис. т розчинників у першому півріччі 2021 року склали понад 580 млн грн.

бензин, паливо, заправка

“Лідером у рейтингу одержувачів стала група “БРСМ”. На неї припадає четверта частина всіх поставок, або 15,1 тис. т. На другому місці компанія “Пром хім” з 12,7 тис.т розчинників (в числі клієнтів імпортера – “Альтернатив Енерджі Сорсес Компані” – оператор найбільшого в країні міні-НПЗ в селищі Мерефа Харківської області, що постачає паливом мережу Моtto)”, – йдеться в статті.

Вперше про схему поставок розчинників стало відомо в лютому 2021 року. Уряд планував внести відповідні зміни до Податкового кодексу, однак даний законопроект поки навіть не зареєстрований в парламенті. Експерти відзначають, додавання октаноповишающих розчинників в бензин завдає шкоди двигуну і навколишньому середовищу.


ВІД MY.UA


ВІД LUCKYADS


ВІД OBLIVKI

Від Smi.biz


You may also like...

Мы в соц. сетях