В Україні скасували обов’язкове ЗНО через спалах коронавірусу – 24 Новини

В Україні скасували обов’язкове ЗНО через спалах коронавірусу

В Україні випускникам 11 класу і учням професійно-технічних навчальних закладів дозволили не здавати державну підсумкову атестацію. Народні депутати Верховної Ради України прийняли закон, згідно з яким випускники та студенти профтехучилищ можуть не здавати зовнішнє незалежне оцінювання.

Метою даної постанови було мінімізувати ризики поширення коронавірусної інфекції серед дітей під час «оцінювання результатів навчання учнів, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти.

Таким чином, якщо випускник не планує вступати до вищих навчальних закладів України, то ЗНО йому здавати не потрібно, достатньо буде пройти державну підсумкову атестацію.

Якщо випускник планує вступати до університету або його не влаштовують його підсумкові оцінки в атестат, то він може складати ЗНО. Про це розповів голова Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак.

В Україні скасували обов'язкове ЗНО через спалах коронавірусу

Освітній омбудсмен Горбачов також зазначив, що українські випускники, які планують вступати до закордонних вузів, не зобов’язані здавати ЗНО, але краще все ж це зробити, оскільки деякі іноземні вузи запрошують саме державний сертифікат оцінювання, тобто результати ЗНО.


ВІД MY.UA


ВІД LUCKYADS


ВІД OBLIVKI

Від Smi.biz


You may also like...

Мы в соц. сетях