В Україні суд вперше у п’яного водія конфіскував автомобіль – 24 Новини

В Україні суд вперше у п’яного водія конфіскував автомобіль

В Україні за рішенням суду почали відбирати автомобілі у водіїв, які перебували за кермом у стані алкогольного сп’яніння. Перший такий випадок зафіксували в Полтаві.

Зокрема, Жовтневий районний суд Полтави ухвалив конфіскувати автомобіль Mitsubishi Lancer у громадянина, який в третій раз за рік сів за кермо п’яним.

З матеріалів справи виходє, що 5 червня 2021 року в Полтаві поліцейські зупинили автомобіль Mitsubishi Lancer, водій якого порушив ПДР. Виявилося, що у нього є явні ознаки алкогольного сп’яніння. У присутності двох свідків він відмовився пройти медичний огляд.

Крім того, з’ясувалося, що протягом року водія вже два рази притягували до адміністративної відповідальності за п’яне водіння.

Суд врахував характер вчиненого адміністративного порушення, його суспільну небезпеку, особу порушника, відсутність обставин, що пом’якшують його вину, і постановив оштрафувати водія на 51 000 гривен, позбавити водійських прав на 10 років, а також конфіскувати автомобіль Lancer.

Це перший випадок в Україні, коли у водія за п’яне водіння конфіскували автомобіль. Відповідна норма з’явилася в українському законодавстві в березні 2021 року.


ВІД MY.UA


ВІД LUCKYADS


ВІД OBLIVKI

Від Smi.biz


You may also like...

Мы в соц. сетях