“Балбеса пора рятувати”: Арестович заявив, що Бутусова можуть вбити, перетворивши на “сакральну жертву” – 24 Новини

“Балбеса пора рятувати”: Арестович заявив, що Бутусова можуть вбити, перетворивши на “сакральну жертву”

Спікер у ТКГ вважає, що скандальному журналісту потрібна держохорона.

Радник глави Офісу президента та спікер української делегації в ТКГ Олексій Арестович заявив, що Юрія Бутусова, який потрапив у скандал зі своїм відео зі стріляниною з гаубиці, можуть вбити, щоб перетворити його на сакральну жертву, як журналіста Георгія Гонгадзе, і спровокувати бунт проти президента.

Відповідний “сценарій” Арестович опублікував у Facebook.

“Такими темпами йому залишається дуже недовго – рахунок пішов на дні, максимум – тижні. Його ліквідують – ті, хто його й накачує. І це стане сигналом до початку масових заворушень із щирим обуренням громадян”, – написав радник глави ОП.

Зазначив, що якщо журналіст сфотографувався зі зброєю або у формі з нашивкою, то “він прийняв бік і більше не може бути журналістом та висвітлювати події у конфлікті”.

“Все це стосується і цивільних осіб, але в міжнародному праві журналісти виділені окремо, як ті, хто повинен дотримуватися нейтралітету особливо суворо.

Строго формально він більше не може вважатися журналістом з точки зору професійної етики.

Комісія з журналістської етики мала б дати цьому відповідну оцінку”, – вважає Арестович.

Крім того, він переконаний, що Бутусова “заводять як сакральну жертву, вже спланували його (ред. – вбити) як чергового Гонгадзе”.

За його словами, все може закінчитися сумними наслідками, тому Бутусову “потрібно терміново виділити державну охорону”.

“Ясний сценарій? Ідеальне поле гри для Росії. Внутрішні протести, політична криза – атакуй на здоров’я. Терміново проситиму надати Юрію Бутусову державну охорону. Його, балбеса, давно пора рятувати. Я спеціально озвучив це, як можливий сценарій”, – додав Олексій Арестович.

Варто зазначити, що 26 листопада під час прес-марафону президента Юрій Бутусов поскандалив із Володимиром Зеленським, звинувативши главу держави у брехні та зриві спецоперації щодо “вагнерівців”.

Після цього Бутусов опублікував у мережі відео, як він стріляє з гаубиці та супроводжує це словами, що вогонь ведеться нібито у ворожий бік. Потім він виправдався, що відео старе, і це було не на Донбасі, а на навчаннях ЗСУ.


ВІД MY.UA


ВІД LUCKYADS


ВІД OBLIVKI

Від Smi.biz


You may also like...

Мы в соц. сетях