Байден і план «Б» України з Донбасу – 24 Новини

Байден і план «Б» України з Донбасу

Останні події вказують, що Україна непогано підготувалася до приходу в Білий дім Джо Байдена. У неї, нарешті, з’явився план врегулювання війни на Донбасі.

Новий президент США – нові перемоги України

У Вашингтоні відбулася інавгурація нового президента США Джо Байдена. Значення цієї події для України переоцінити складно, тому що з новою адміністрацією пов’язані великі очікування. Найголовніше – допомога у припиненні війни на Донбасі.

Останні події вказують, що Україна непогано підготувалася. Попри маскувальні заяви спікера ТКГ Олексія Арестовича та глави МЗС Дмитра Кулеби, що план «Б» – це гра слів віце-прем’єра Олексія Резнікова, зміни у підходах Києва до конфлікту складно не помітити.

16 грудня 2020 був відритий новий сервісний хаб на КПВВ «Новотроїцьке» у Донецькій області (раніше аналогічний з’явився в Щасті на Луганщині). Нова сервісна інфраструктура, яку за єдиним стандартом обіцяють розгорнути на всіх КПВВ, в тому числі – на адміністративному кордоні з Кримом, справила сильне враження на європейських дипломатів.

Пріоритети чиновників

Але ще сильніший акцент вони побачили у тому, що 16 грудня віце-прем’єр Резніков знаходився в Новотроїцькому, а не на засіданні ТКГ, що проходило у той же день. Це був явний натяк на оновлення пріоритетів. Інші підтвердження посипалися як з відра.

23 грудня Кабмін затвердив Концепцію економічного розвитку Донецької та Луганської областей, на основі якої у постраждалих від війни регіонах будуть створені гранично лояльні умови для інвесторів.

31 грудня, прямо під ялинку, Міністерство реінтеграції оголосило про завершення роботи над проектом закону про основи державної політики перехідного періоду. Документ був направлений на вивчення більш ніж до 150 структур, у тому числі – до міжнародних партнерів.

Поки ми доїдали олів’є, вже згадуваний Резніков писав статтю, яка була опублікована на сайті американського аналітичного центру Atlantic Council у суботу 9 січня. В українському та російському сегменті інтернету її розгін почався 11 січня. Синхронно, 11 січня на сайті Мінреінтеграціі був опублікований текст законопроекту про держполітику перехідного періоду (містить 99 сторінок).

Це сталося прямо напередодні зустрічі політичних радників «нормандського формату» 12 січня у Берліні. Таких збігів не буває – це явно спланована акція. По суті, перед початком каденції Байдена українська сторона визначила свій підхід, який описаний у Резнікова й адресований як американській, так і російській аудиторії.


ВІД MY.UA


ВІД LUCKYADS


ВІД OBLIVKI

Від Smi.biz


You may also like...

Мы в соц. сетях