Кулеба розповів як і в якому форматі пройде “Кримська платформа” – 24 Новини

Кулеба розповів як і в якому форматі пройде “Кримська платформа”

Учасники платформи візьмуть участь в обговоренні чотирьох тематичних панелей.

Саміт “Кримської платформи” пройде в Києві в конференц-центрі “Парковий” і буде складатися з офіційної частини та чотирьох тематичних панелей. Про це APnews повідомляє з посиланням на коментар міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби для “ТСН”.

За словами Кулеби, назва заходу було обрано невипадково. “Це буде саме саміт глав держав, урядів, парламентів і керівництва міжнародних організацій”, – пообіцяв Кулеба.

Також він трохи більш докладно розповів про формат самої платформи. За його словами, вона буде складатися з двох частин. В рамках першої, офіційної, відбудуться виступи президента України, голови Верховної Ради, прем’єр-міністра, голів іноземних делегацій, лідера кримськотатарського народу, а також представника експертної мережі “Кримської платформи”.

“Це не буде зустріч, щоб просто зробити політичні заяви. Всі серйозніше. Країни-засновниці Кримської платформи створять дієвий міжнародний механізм і приймуть спільну Декларацію учасників міжнародної Кримської платформи, як ми її називаємо між собою в побуті, Кримську декларацію”, – зазначив Кулеба.

І вже в рамках другої частини саміту відбудуться наступні панелі:

  • про невизнання спроби анексії Криму;
  • про мілітаризацію Азово-Чорноморського регіону;
  • про шляхи реінтеграції Криму через права людини і сталий розвиток;
  • про відновлення прав кримськотатарського народу.

ВІД MY.UA


ВІД LUCKYADS


ВІД OBLIVKI

Від Smi.biz


You may also like...

Мы в соц. сетях