Єрмак спростував слова екс-голови розвідки Бурби щодо “Вагнергейту”: Жодних вказівок не давав – 24 Новини

Єрмак спростував слова екс-голови розвідки Бурби щодо “Вагнергейту”: Жодних вказівок не давав

Бурба заявляв, що Зеленський передавав Єрмаком вказівку про перенесення спецоперації.

Глава Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що жодних вказівок щодо перенесення спецоперації по затриманню “вагнерівців” не давав колишньому голові Головного управління розвідки Василю Бурбі.

Про це Єрмак сказав в інтерв’ю “РБК-Україна”.

“Що стосується “вагнерівців”. Я, звичайно, не давав Бурбі жодних команд. Нам дорікають, що ми спочатку заперечували операцію, а потім визнали її. Я хочу пояснити це.

Підкреслю: жодної санкціонованої операції, про яку говорить пан Бурба, не було. Немає жодного протиріччя між тим, що ми говорили раніше, і що говоримо зараз. Я не відмовляюся від своїх слів”, – заявив глава Офісу президента Володимира Зеленського.

Крім того, за його словами, і сам президент не давав санкції на цю операцію.

Єрмак зазначив, що була операція з документування бойовиків – “прекрасна операція, блискуче проведена нашою розвідкою”. Додав, що “документування та розслідування злочинів тривало тривалий час і триває донині” і “документуються всі люди, які скоювали злочини на території Донбасу, вбивали наших людей”.

“Що стосується ситуації, яка сьогодні обговорюється (про те, що була вказівка перенести в часі спецоперацію з затримання “вагнерівців”, що призвела до провалу операції – ред.), то президент чітко сказав, що це була операція не наших спецслужб. І багато деталей є тому підтвердженням”, – стверджує Єрмак.

Також у глави ОП запитали, чи була з ним розмова, про яку розповідає Бурба, коли президент його не прийняв (Бурба заявив, що замість Зеленського його прийняв глава ОПУ і передав команду перенести операцію – ред.). Андрій Єрмак зазначив, що “була дуже коротка розмова”.

За його словами, Бурба дійсно зайшов до нього і “намагався отримати відповіді на якісь питання”, на що Єрмак нібито повторив, що “не має права відповідати”, зазначивши, що це не його повноваження – давати якісь вказівки керівнику ГУР МОУ і що він “не отримував жодних команд і вказівок від президента”.

Також глава Офісу Зеленського заявив, що “президент особисто веде все, що пов’язано з розвідувальними органами”, додавши, що іноді глава держави запрошує його бути присутнім на якихось зустрічах, але жодних доручень від президента з цього приводу він не мав, тому і “не міг давати жодних вказівок пану Бурбі”.


ВІД MY.UA


ВІД LUCKYADS


ВІД OBLIVKI

Від Smi.biz


You may also like...

Мы в соц. сетях